18 Eylül 2012 Salı

KÖPEKLERDE KAPI ZİLİ SORUNU



Kimi köpekler kapı çaldığında aşırı heyecanlanıp, havlama krizine girebilir. Bazı köpek sahipleri, köpeklerinin koruyucu tarafını görmekten hoşlansa da, bu havlama krizleri özellikle apartman hayatında sorun yaratabilmektedir. Köpeğinizin kapı zili çaldığında aşırı heyecanlanıp, havlamasını ve misafirin üzerine atlamasını engellemenin en kolay yolu, "Otur" ve "Bekle" komutlarını hatasız yapabilmesidir. Bu komutlar, bu tarz durumlar için hayat kurtarıcıdır. Kapı zili ve misafir karşılamayı normal bir hale getirmek için aşağıdaki egzersizi yapabilirsiniz.

1- Önce bir arkadaşınızla anlaşın.  Bu egzersiz sırasında size yardımcı olabilecek bir arkadaşınızla bir saat kararlaştırın. O saatte köpeğinize tasmasını takın. Egzersize tasma ile başlamalısınız. Özellikle çok heyecanlı köpeklerde tasma ve kayış işinizi kolaylaştıracak.

2- Arkadaşınız kararlaştırdığınız saate zili çalsın. Köpeğiniz heyecanlanıp soytarılığa başladığında, Otur ve Bekle komutunu verin. Siz kapıyı açarken köpeğiniz ayaklanırsa -ki ayaklanacaktır- onu frenleyin. Köpeğiniz çok heyecanlı bir hayvansa birkaç tekrar gerekecektir. Sabırlı olun.

3- Köpeğiniz oturup, oturduğu yerde durduğu zaman kapıyı açın ve arkadaşınızı içeri alın. Bu noktada köpeğiniz arkadaşınıza "merhaba" demek isteyecek ve hareketlenecektir. Bu durumda köpeğinizi hemen frenleyin ve otur bekle komutlarını verin. Arkadaşınızın avucunu açarak ona yaklaşmasını sağlayın.

4- Arkadaşınız, köpeğinizin avucunu koklamasına izin verdikten sonra onunla ilgilenmeyi kessin. Otur ve bekle komutlarını güçlendirmek için köpeğinizin dibinde durmanız gerekebilir başlarda.

5- Köpeğiniz güveninizi kazanıp siz kapıyı açarken, otur-bekle komutunu eksiksiz yerine getirene kadar bu alıştırmayı birkaç defa tekrarlamak zorunda kalabilirsiniz. Başarılı bir eğitim için sizin köpeğinizden daha inatçı olmanız gerekiyor. .



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder